Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021

Κάλεσμα σε κινητοποίηση με αφορμή τη δολοφονία του Ρομά Νίκου Σιαμπάνη από την ελληνική αστυνομία!

Η δολοφονία του 18χρονου Ρομά, Νίκου Σαμπάνη, στο Πέραμα της Αθήνας στις 23 Οκτωβρίου, και ο σοβαρός τραυματισμός ενός άλλου ανήλικου που βρισκόταν στο αυτοκίνητο δεν είναι παρά μια εν ψυχρώ, με ρατσιστική προδιάθεση εκτέλεση από τους αστυνομικούς που τους κυνήγησαν για 11 χιλιόμετρα μέσα στην πόλη. 

Τριάντα οκτώ σφαίρες, στα παράθυρα και στο παρμπρίζ εναντίον ενός ακινητοποιημένου και παγιδευμένου οχήματος, στο οποίο επέβαιναν άοπλοι άνθρωποι, και μάλιστα σε κατοικημένη περιοχή, δεν είναι "άμυνα" (όπως ψευδώς ισχυρίζονται τα ΜΜΕ και η Αστυνομία) αλλά εν ψυχρώ δολοφονία!

Η ελληνική αστυνομία για άλλη μια φορά δολοφονεί! 

Αυτή η δολοφονία έγινε εν γνώση της φυλετικής καταγωγής των θυμάτων, και είναι αποτέλεσμα της πολιτικής του "Νόμου και της Τάξης" και των αυταρχικών μέτρων και περιορισμών, γενικότερα της ασυλίας όσων χρησιμοποιούν κρατική και παρακρατική βία κατά των εργαζομένων, της νεολαίας, των Ρομά, των μεταναστών και προσφύγων. 

Τελευταία παραδείγματα αντιδημοκρατικών πρακτικών είναι η αποφυλάκιση του καταδικασμένου για συμμετοχή (σε αρχηγική θέση) στην εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, Πατέλη, η αστυνομική βία σε λαϊκές και νεολαιίστικες κινητοποιήσεις, αλλά και οι σχεδόν καθημερινές παράνομες επαναπροωθήσεις που καταλήγουν συχνά σε δολοφονίες προσφύγων και μεταναστών στο Αιγαίο.  

Όλα αυτά τα περιστατικά είναι αποτέλεσμα της πολιτικής του ρατσισμού - στη συγκεκριμένη περίπτωση του ρατσισμού και του κοινωνικού αποκλεισμού σε βάρος των Ρομά, της ενίσχυσης της εργοδοτικής βαρβαρότητας και της αναβάθμισης του ρόλου των κατασταλτικών μηχανισμών σε βάρος των εργαζομένων, των προσφύγων και μεταναστών, και, γενικότερα, όσων αγωνίζονται.

Αγωνιζόμαστε σε αλληλεγγύη με τους λαϊκούς αγώνες στην Ελλάδα για τη δημοκρατία, ενάντια στην κρατική και αστυνομική βία.
  • Δικαιοσύνη για τον Νίκο Σαμπάνη!
  • Σταματήστε την αστυνομική βία! 
  • Να καταργηθούν ΜΑΤ, ΔΡΑΣΗ!
  • Να καταργηθούν οι νόμοι Χρυσοχοΐδη για διαδηλώσεις και πανεπιστημιακή αστυνομία!
  • Να σταματήσουν οι παράνομες επαναπροωθήσεις προσφύγων και μεταναστών!

Οι ζωές των Ρομά έχουν αξία!


Share/Bookmark

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα δημοσιεύονται μόνο μαζί με το ονοματεπώνυμο και την ηλ. διεύθυνση του σχολιαστή, και κατόπιν αναθεώρησης από τους διαχειριστές.