Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Κάλεσμα στην Επιτροπή Αγώνα Νέων Μεταναστών Βερολίνου

Αγαπητοί/ες συναγωνιστές και συναγωνίστριες της Επιτροπής Αγώνα Νέων Μεταναστών,


ως Μαχόμενη Λαϊκή Συσπείρωση, γνωρίζοντας την ύπαρξη και δράση σας στο Βερολίνο, κρίναμε σκόπιμο να σας απευθύνουμε το ακόλουθο κάλεσμα συμμετοχής σας στην ομάδα εθελοντών της ΕΚΒ με οποιαδήποτε μορφή συμφωνηθεί σε μια από κοινού συνάντηση δική σας με την συνέλευση της ομάδας εθελοντών:




H ομαδα εθελοντών της ΕΚΒ ιδρύθηκε πάνω στην βάση της αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας των ίδιων των μεταναστών. Σας παραθέτουμε απόσπασμα από την ιδρυτική διακήρυξη το οποίο συνοψίζει το πνεύμα της ομάδας:
 «ΔΕΝ θέλουμε οι νέοι μετανάστες να αντιλαμβάνονται την Κοινότητα ως μια φιλανθρωπική υπηρεσία προς κατανάλωση και από την στιγμή «που θα κάνουν την δουλειά τους» να εξαφανίζονται. Επιδιώκουμε λοιπόν στην θέση της φιλανθρωπίας να εγκαταστήσουμε την αλληλεγγύη των ίδιων των εργαζομένων, των ανέργων και των φοιτητών ,οι οποίοι θα αγωνίζονται από κοινού για ένα καλύτερο μέλλον για όλους». 
Οι δράσεις που αναλαμβάνουμε είναι το Beratung, το οποίο το αντιλαμβάνομαστε όπως περίπου το διατυπώνετε και σεις στην δική σας ιδρυτική διακήρυξη:
 «Παρέχουμε πρακτικές πληροφορίες καθώς και βοήθεια στα πρώτα βήματα που πρέπει κάποιος να ακολουθήσει μόλις έρθει στη Γερμανία (πώς θα βρει σπίτι, δήλωση σε πόλη, δήλωση στο Jobcenter / Agentur für Arbeit, πώς θα μάθει γερμανικά, κλπ), πληροφορίες για τα επιδόματα που δικαιούται ο κάθε νέος μετανάστης (προνοιακό, παιδιών, ανεργίας, κλπ), προσφέρουμε δωρεάν μαθήματα γερμανικών», 
η συνοδεία σε γερμανικές υπηρεσίες ή με την δική σας διατύπωση:
 «Βοηθάμε τους νέους μετανάστες στα πρώτα βήματά τους στο Βερολίνο, στις επαφές τους με τις γερμανικές αρχές και υπηρεσίες, στην προσπάθειά τους για εύρεση κατοικίας και εργασίας»,
φτιάχνουμε δανειστική βιβλιοθήκη στην ΕΚΒ, και κάνουμε μετάφραση εγγράφων προφανώς άτυπη για να εξυπηρετήσουμε όσους το έχουν ανάγκη.

Προφανώς αντιλαμβανόμαστε ότι δεν είναι δική μας δουλειά να καλύπτουμε τα κενά του γερμανικού κράτους, παρόλα αυτά θεωρούμε ότι το χτίσιμο συλλογικής και ταξικής συνείδησης μπορεί να λάβει χώρα μέσα από τέτοιες δομές, εαν αυτές δεν μείνουν στο επίπεδο της στείρας φιλανθρωπίας.  

Στα πλαίσια των δράσεών μας αυτών προσπαθούμε, άρα, να εμβαθύνουμε τους δεσμούς μας τόσο μεταξύ μας ως ομάδα πάνω στις βάσεις που θέσαμε παραπάνω, όσο και με εκείνους που έρχονται σε εμάς για βοήθεια. 

Προφανώς, όπως θα γνωρίζετε από ιδία πείρα, κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο και χρειάζεται διαρκή αγώνα. Εξ’ αυτού του λόγου θεωρούμε ότι η παρουσία σας στην ομάδα μπορεί να βοηθήσει προς αυτήν την κατεύθυνση ποιοτικά και ποσοτικά.

Κατά συνέπεια σας καλούμε να συζητήσετε στην επόμενη συνάντησή σας την προοπτική να συμμετάσχετε στην ομάδα εθελοντών της ΕΚΒ, ή εν πάση περιπτώση να συζητήσετε κάποια μορφή συνεργασίας με αυτήν. Στο μεσοδιάστημα σας καλούμε να έρθετε στην επόμενη συνάντηση της ομάδας εθελοντών (29 Φλεβάρη στις 5μιση στο καφε Laidak) προκειμένου να την παρακολουθήσετε και να έχετε μια εικόνα για το ποιόν της. Φυσικά μετά το πέρας της συνάντησης μπορούμε να συζητήσουμε για την συνεργασία μας.


Μαχόμενη Λαϊκή Συσπείρωση

Share/Bookmark

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα δημοσιεύονται μόνο μαζί με το ονοματεπώνυμο και την ηλ. διεύθυνση του σχολιαστή, και κατόπιν αναθεώρησης από τους διαχειριστές.