Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Πρόταση ψηφίσματος της Μαχόμενης Λαϊκής Συσπείρωση στο ΔΣ και στη ΓΣ της ΕΚΒ

ΟΧΙ μέχρι  το τέλος!


Η Γ.Σ./Το Δ.Σ. της Ελληνικής Κοινότητας Βερολίνου (ΕΚΒ) εκφράζει την οργή και την αγανάκτηση των Ελλήνων μεταναστών στο Βερολίνο για το οικονομικό και πολιτικό πραξικόπημα που οδηγεί την κυβέρνηση στο να νομοθετήσει ένα τρίτο, ακόμη πιο σκληρό μνημόνιο. Η εξέλιξη αυτή είναι ενάντια στη λαϊκή βούληση όπως εκφράστηκε με σαφήνεια τόσο στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, όσο, και κυριότερα, στο μεγαλειώδες ΟΧΙ του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015. Καμιά κοινοβουλευτική πλειοψηφία δε νομιμοποιείται να υποχωρήσει στους χρηματοδοτικούς εκβιασμούς των δανειστών, τους οποίους είχε τη γενναιότητα να απορρίψει ο ελληνικός λαός. Καμιά κοινοβουλευτική πλειοψηφία δεν μπορεί να νομοθετήσει ενάντια στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.  Κηρύσσουμε ως ανεπιθύμητα πρόσωπα στο Βερολίνο κάθε βουλευτή ή υπουργό που συμβάλει στη νομοθέτηση και υλοποίηση των μνημονίων, νέων και παλιών.




Η ΕΚΒ στέκεται αλληλέγγυα στους αγώνες του ελληνικού λαού για μια διέξοδο από την οικονομική, κοινωνική και πολιτική κρίση, η οποία τον μαστίζει εδώ και τουλάχιστον 6 χρόνια. Γίνεται πλέον φανερό ότι μια τέτοια διέξοδος περνάει μέσα από την ρήξη με τους δανειστές, συμπεριλαμβανομένης της ΕΕ. Απαιτούμε από την οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση είτε να σχεδιάσει και να υλοποιήσει επιτέλους εναλλακτικούς δρόμους από αυτούς των μνημονίων της υποταγής και της εξαθλίωσης του ελληνικού λαού, είτε να παραιτηθεί!

Η ΕΚΒ επιβεβαιώνει και επικαιροποιεί προηγούμενες αποφάσεις της, και, έχοντας ως μέτρο των διεκδικήσεών της τις σύγχρονες ανάγκες του ελληνικού λαού, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Βερολίνο, καλεί τα μέλη της να αγωνιστούμε για:

  • Μη αναγνώριση και διαγραφή του ελληνικού δημοσίου χρέους, μονομερώς, για να ανασάνει ο λαός μας-Το χρέος να πληρώσουν οι Τραπεζίτες, Έλληνες και ξένοι!
  • Ακύρωση των μνημονιακών νόμων, παλιών και νέων, και αντιστροφή των συνεπειών των αντιλαϊκών πολιτικών/ακύρωση των εφαρμοστικών νόμων που καταδικάζουν το λαό στη λιτότητα
  • Ακύρωση όλων των ιδιωτικοποιήσεων και του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου.
  • Εθνικοποίηση και κοινωνικός έλεγχος των τραπεζών που έχει ήδη ο λαός πολλαπλώς διασώσει, προκειμένου να διασφαλιστούν και οι λαϊκές καταθέσεις! Έλεγχος της κίνησης κεφαλαίων και των τιμών των καταναλωτικών προϊόντων για να προστατευτεί ο λαός.
  • Αξιοπρεπείς μισθοί και συντάξεις για όλους! Τέρμα στη φτώχεια και στην εξαθλίωση! Να πληρώσει την κρίση η ολιγαρχία του πλούτου!
  • Δημόσια και δωρεάν υγεία και παιδεία για όλους!
  • Ριζοσπαστικές δημοκρατικές αλλαγές στο κράτος, στα ΜΜΕ, στα σώματα ασφαλείας, και στο στρατό, με εξουδετέρωση των φασιστικών στοιχείων! Ακύρωση των αδειών των τηλεοπτικών καναλιών! Να αποδοθούν στις οργανώσεις του λαού και να οργανωθεί η ενημέρωση με δημοκρατικό και πλουραλιστικό τρόπο. Να πληρώσουν τα χρωστούμενα οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ!
  • Να αποδοθούν πολιτικές -και ποινικές όπου υπάρχουν- ευθύνες για τη διασπάθιση του δημόσιου πλούτου και την παράδοση του λαού στους δανειστές!
  •  Παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μας με ένα ριζοσπαστικό σχέδιο που θα καθορίζεται από τις σύγχρονες ανάγκες της λαϊκής πλειοψηφίας κι όχι από τα συμφέροντα της ελληνικής και ξένης οικονομικής ολιγαρχίας. Προτεραιότητα να αποτελέσει η επάρκεια σε βασικά αγαθά και η άμεση και ριζική καταπολέμηση της ανεργίας!


Ειδικότερα, ως μετανάστες, νέοι και παλιοί, είμαστε προϊόν των εφαρμοζόμενων αντιλαϊκών πολιτικών και έτσι η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να συνδράμει την προσπάθειά μας  να χτίσουμε μια νέα ζωή στην Γερμανία. Κατά συνέπεια την καλούμε:

  •  να στηρίξει οικονομικά τις κοινότητες των Ελλήνων μεταναστών, ώστε να μπορέσουν να επιτελέσουν το ρόλο τους ως η φωνή του λαού μας και ο οργανωτής των αγώνων μας!
  •  να νομοθετήσει και να οργανώσει την ψήφο των Ελλήνων πολιτών που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό
  •  να συμβάλει στη λύση χρόνιων προβλημάτων των Ελλήνων μεταναστών, όπως το εκπαιδευτικό, το φορολογικό, και η υπερεκμετάλευση των μεταναστών του νέου κύματος. Να δημιουργήσει δομές στην Ελλάδα που θα βοηθούν όσους θέλουν να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό, αλλά και να σχεδιάσει την επανένταξη των Ελλήνων επιστημόνων, εργαζομένων, γιατρών, μηχανικών κ.α. ως κομμάτι του σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας μας!



Προς τη γερμανική κυβέρνηση ζητάμε:

  • Να σταματήσει τις αντιδημοκρατικές και ληστρικές πολιτικές οικονομικής εκμετάλλευσης των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών και καταπάτησης της λαϊκής βούλησης!
  • Γενναίες αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, ξήλωμα της ατζέντας 2010, τέρμα στη λιτότητα!
  • Καμία ιμπεριαλιστική επέμβαση σε ξένες χώρες. Καμία στήριξη σε νεοφασιστικά καθεστώτα όπως στην Ουκρανία
  • Αναγνώριση της ανεξαρτησίας των μεταναστευτικών Κοινοτήτων και μόνιμη κρατική χρηματοδότηση, καθώς αυτές είναι απαραίτητες για την ενσωμάτωση των μεταναστών, αλλά και για την ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους με βάση τα ιδιαίτερα πολιτιστικά, ιστορικά, γλωσσικά και άλλα χαρακτηριστικά τους.
  • Να νομοθετήσει και να επιβάλλει την εφαρμογή του νόμου ενάντια στα φαινόμενα υπερεκμετάλλευσης των μεταναστών, να καταργήσει όλα τα φαινόμενα διακρίσεων απέναντι στους μετανάστες, όπως την εξαίρεση από την επιδοματική πολιτική.


Ως μετανάστες δηλώνουμε αλληλέγγυοι σε όλους αυτούς που θαλασσοπνίγονται για να έρθουν στην Ευρώπη για μια καλύτερη ζωή μακριά από την φτώχεια και τους πολέμους. Η ΕΕ μαζί με το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ είναι συνυπεύθυνη για αυτή την κατάσταση (βλ. Συρία, Ιρακ, Αφγανιστάν, Λιβύη, Ουκρανία). ΟΧΙ στην Ευρώπη φρούριο! – Κατάργηση των αντιμεταναστευτικών πολιτικών και συνθηκών!

Οι τελευταίες εξελίξεις και οι υπάρχουσες συνθήκες οικονομικού, κοινωνικού και πολιτικού πολέμου απέναντι στον ελληνικό λαό υποχρεώνουν την ΕΚΒ να επαναπροσδιορίσει το ρόλο της και τις προτεραιότητές της και να επιτύχει άμεσα την οικονομική της ανεξαρτησία.

Η ΕΚΒ θα συνεχίσει να παίρνει πρωτοβουλίες  πιο ενεργά στο επόμενο διάστημα μέσω συλλογικών και δημοκρατικών διαδικασιών ώστε:

  • να οργανωθούν οι αγώνες των Ελλήνων μεταναστών στο Βερολίνο για να πάρουμε την τύχη μας στα χέρια μας!,
  • να σφυρηλατηθεί η αλληλεγγύη μεταξύ του γερμανικού και του ελληνικού λαού, οι οποίοι δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν, μιας και δε φέρουν καμία ευθύνη για το φόρτωμα των χρεών των τραπεζών στις πλάτες των φορολογουμένων,
  • να οργανώσουμε δράσεις ενάντια στη μαύρη, ανασφάλιστη εργασία και στην εκμετάλλευση των μεταναστών.

Share/Bookmark

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα δημοσιεύονται μόνο μαζί με το ονοματεπώνυμο και την ηλ. διεύθυνση του σχολιαστή, και κατόπιν αναθεώρησης από τους διαχειριστές.